Ist-Tron Uzay Limanı Şehri - 2.İstanLUG Topluluk Projesi

Düzenlenen Buluşmaların, Projelerin, Yarışmaların ve çeşitli duyuruların bulunduğu forum.
Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Ist-Tron Uzay Limanı Şehri - 2.İstanLUG Topluluk Projesi

Cum Şub 07, 2020 12:40 am

Resim

Herkese merhabalar! Yeni topluluk projemizi duyuruyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.
Geçtiğimiz projelerde olduğu gibi çok keyifli ve başarılı bir proje gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.

Projemizin konusu:
Uzay Limanı Şehri (Spaceport City)

Projenin İsmi ve Logosu hakkında:
Topluluğumuzun ismine istinaden ve klasik uzay temalarının birçoğundaki -tron ekine (Blacktron, M-tron, Unitron, Futuron vb.) gönderme yapmak suretiyle, Projemizin İsmi Ist-Tron olarak belirlendi ve logoyu sayfa başlığında görüldüğü gibi hazırlandı.

Proje nerede, ne zaman ve nasıl gerçekleşecek?
Topluluk inşa projesi olarak, İstanbul kentinde gerçekeştireceğimiz bir buluşmada gerek özgün tasarımlarımızı gerekse uyumlu setlerimi bir uzay şehri konseptinde sergileyeceğiz. Muhtemelen yaz başındaki büyük buluşmada sergilenmesini düşünüyoruz.

Tasarım olarak neler yapacağız?
Projemiz içerisinde tüm üyelerimizin katılımıyla MOC'lar, MOD'lar custom figürler vb. yapacağız.
Bunları yaparken iletişim halinde koordine olarak çalışacağız ki el birliği ile uyumlu parçalardan oluşan bir proje gerçekleştirebilelim.
Yapacağımız tasarımlar bir uzay şehrinde olabilecek aklımıza gelen herhangi birşey olabilir. Uzay/Bilimkurgu temasına uygun olması dışında kıstas olmayacak.

Tasarım Fikirleri
Sabit Yapılar (Binalar, Köprüler, Yollar, Pistler, Bahçe vb.), Araçlar (Uçan ve/veya yerde giden), Figürler.

Yurtdışından örnek projeler:
ResimBBTB 2011 CyberCity collaborative project by solo, on Flickr
ResimLEGO Space Panduro City MOC by Leaks-Photos, on Flickr
Resim2 by Raoul Baldwin, on Flickr

Nasıl Katılacağız?
Topluluğumuzun her üyesi projemize katılabilir. Tek yapmanız gereken bu başlıkta, proje sergilendiği buluşmaya getirmek üzere yapmayı planladığınız tasarım ve getirebileceğiniz set ve figürleri buraya yazmak.
Ardında da tasarımların inşaasına başlamak. Yaptığınız tasarımlar ile ilgili ilk baştan bir başlık açıp yapım aşamasından (WIP: Work in progress) itibaren fotoğraflarla paylaşımlarla fikir alışverişi tavsiye ediyoruz.

Tasarım Listesi (08.02.2020 itibariyle):
Bu başlık mesajı altında hangi üyemizinde şehir için yapmayı planladığı tasarım ve getireceği setlerin bir listesini tutacağız. Bu sayede aynı tip binalardan çok sayıda olmasından ziyade çeşitli farklı binaların yapılması düşünülmektedir: Aşağıda şimdiye kadar haber verilen/planlanan yapıların listesi güncel olarak bulunmaktadır. Lokasyonlar kesinleştikçe kroki resminde paylaşılacaktır.

Djlegoman: Mertangore Uzay Üssü Ebat: 48x144
Kaplan: İki uzay gemisi inebilecek uzay gemisine iniş pisti Ebat: 2 x 48x48, M-Throne Elçilik/Askeri Binası Ebat: 48x48, 1 adet köprü, 3 adet çeşitli futuristik yapılar (ev/dükkan)
TEORI: Güvenlik Binası (üstünde radar istasyonu ile) Ebat: 16x32
Legolord: Uzay üssü Ebat: 16x18, Blacktron üssü 32x64
Megamech: Muhtelif binalar 4 yada 6 adet 16x16 Viper Uzay Araçları
Ozcan: Hava-Tren Hattı Ebat: 96x192 (en dış alanı),
Robinson: Drone Pisti Ebat: Belirlenmedi, İstasyon Ebat: 32x16
Governor: İsmi belirlenmemiş yapı Ebat: 16x16
Alkan23: Şehir merkezinde binalar, Kütüphane Ebat: Belirlenmedi
Brickburger: Tren üzerinde taşınacak Tank, Araçlar, İsmi Belirlenmemiş bina Ebat: Belirlenmedi
Nikolyakov: Köprü 1 (Ebat: 32 uzunluğunda)
Nimdian: İsmi belirlenmemiş Yapı, Monorail Seti?

Şehir Planı:
Şehrimizin ilk planda 2 wargaming masası üzerine sığacak şekilde iki dikdörtgen alan üzerinde yerleşecek kadar olması düşünülmektedir. Yapılacak tasarımların sayısı ve büyüklüğüne göre planlar değişebilir. İki masa arasında çok sayıda köprü tasarımı ile masaların birleştirilmesi söz konusudur.
Masaların biri MOC ağırlıklı, diğeri ise set ağırlıklı olması fikri vardır. Masalar arası mesafenin uzunluğu köprü tasarımları için belirleyici olacağından ortaklaşa olarak karar verilecektir. Kroki resmi şuan an itibariyle şu şekildedir. Tasarımlar tamamladıkça, yerler ayrıldıkça kroki üzerinde belirtilecektir. yer ayırtmak için başlık altında mesaj bırakabilirsiniz.

Resimisttron.layout.4 by Kaplan, on Flickr

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Re: Ist-Tron Uzay Limanı Şehri - 2.İstanLUG Topluluk Projesi

Cum Şub 07, 2020 1:00 am

O kadar lafını ettik sonunda resmi bir formatta görmek çok hoş. Sabırsızlıkla bu buluşmayı bekliyor olacağım. Saatten ötürü simdilik bir WIP başlığı açmam mümkün değil ama ilk açanlardan biri olmak istiyorum :P

Aklıma takılan tek soru ise şehrimizin kaldırımı veya başka herhangi bir altyapısı olup olmayacağı.

TEORI
Üye

Cmt Şub 08, 2020 9:38 am

Uzay üssünün açılışına imamoğlu gelecekmiş. Öyle duyum aldım. Şaka değil ciddiyim.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Cmt Şub 08, 2020 9:40 am

Megamech yazdı:O kadar lafını ettik sonunda resmi bir formatta görmek çok hoş. Sabırsızlıkla bu buluşmayı bekliyor olacağım. Saatten ötürü simdilik bir WIP başlığı açmam mümkün değil ama ilk açanlardan biri olmak istiyorum :P Aklıma takılan tek soru ise şehrimizin kaldırımı veya başka herhangi bir altyapısı olup olmayacağı.

Altyapı olacaktır elbette ama önce ana yapıların konumları belli olsun diye düşünüyorum.

Bu arada şehrin bulunduğu gezegende atmosfer solunabilir olsun diye konuşuldu. Dışarıda yürüyen vs figürlerin kask takma zorunluluğu olmasın diye düşünüldüğünden kısıtlama olmasın özgür olunsun. Sci-fi temaya uygun her figür kullanılabilir olsun.

TEORI yazdı:Uzay üssünün açılışına imamoğlu gelecekmiş. Öyle duyum aldım. Şaka değil ciddiyim.

Tanınmış kişilerin custom minifigürlerinin projemize eklenmesi güzel fikir. Özellikle Ist-Tron <-> Istanbul Benzeşiminden yola çıkıldığında tam uyumlu.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Cmt Şub 08, 2020 10:26 am

Güncelleme 1:

- Arkadaşlar tasarımlarınızın başlıklarını WIP aşamasından açarsanız. Bilgi paylaşımı, yorum alma, geliştirme açısından çok faydalı olucaktır düşüncesindeyim :)

- İlk mesaj güncellendi. Tasarım bilgileri geldikçe Liste ve Krokiyi güncelliyor olacağım. Her hafta güncellemeyi düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Pzr Şub 09, 2020 6:00 pm

Henüz ebat ve yer belirterek yer tutmayayım diye düşünüyorum ama madem İBB başkanı geliyor başka siyasileri de görebiliriz uzay şehrimizde.

Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

Pzr Şub 09, 2020 8:20 pm

Benim siyah üssü sağ masada DE-12-15'e koyabiliriz. Görsel olarak trenin önünü arkasını kapatmayacak kadar açık bir tasarım. Beyazıda boş kalan bir yere koyarız, nasıl olsa çok büyük değil.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Pzt Şub 10, 2020 8:52 am

Megamech yazdı:Henüz ebat ve yer belirterek yer tutmayayım diye düşünüyorum ama madem İBB başkanı geliyor başka siyasileri de görebiliriz uzay şehrimizde.

Olabilir neden olmasın.

Legolord yazdı:Benim siyah üssü sağ masada DE-12-15'e koyabiliriz. Görsel olarak trenin önünü arkasını kapatmayacak kadar açık bir tasarım. Beyazıda boş kalan bir yere koyarız, nasıl olsa çok büyük değil.

Güzel tasarımlarınızı lokasyon ve detayları ile bir sonraki güncelemede ekleyeceğim.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Pzt Şub 10, 2020 2:12 pm

İlham olabilcek güzel bir tasarım buldum paylaşayım:
ResimDreejal Vin by Anthony Wilson, on Flickr

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Pzt Şub 10, 2020 2:51 pm

Oldukça kompleks olmuş, böyle yapı tasarımları da çıkar umarım.

Sonraki
Dön IstanLUG

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir