Genel Bilgiler:
Set Numarası: 8265
Setin Adı: Front Loader
Tema: Technic
Yılı: 2009
Parça Sayısı: 1061
Fiyatı (Gavur): £74.99 / $79.99
Fiyatı (Milli): Bu dönemde Brickset 470TL'ye bulabileceğimizi söylüyor. Bakmadım ama zamane setlerine göre fiyat performansı denk gibi.
Seti 2012 yılında Amazon'dan almıştım. Biraz hırpalanmış gelmişti. Arka tarafında koca bir yarık vardı ama çok şükür eksik parça yoktu. Arada farklı setler yaptığımdan ancak bu yaz yapabilmiştim. İş değişikliği falan derken incelemeyi anca koyma fırsatı bulabildim. Kutumuz klasik büyük setler kategorisinde:

Kutu bayağı dolu tabiiki, ve haliyle parçaları dizmek bayağı bir vakit aldı. Genede parçaları tanımak ve aile tatilde olduğu için keyfini çıkartacak vaktim bol olduğundan keyfini süre süre dizdim hepsini. Sırf sizin için

Yapım aşamalarını bazı detayları gösterecek şekilde özet geçeceğim, zira her zamanki gibi karışık ve karmaşık bir sistem.

Ve sonunda bütün ihtişamıyla 8265 - Front Loader:

Yeni Technic sistemini hiç anlayamayacağım ama inanılmaz dolu ve kompleks görünmelerine hayranım. Eski setlere oranla içlerinde hiç boşluk yok neredeyse.

Ve tabi, eğer birşeyleri eksik yapmadıysam, fazla parçalarımız:

Puanlama:
Parçalar: 8 - Set motorlu değil ama işlevleri yerine getirecek olan parçalar açısından tatmin edici. Eskiden pistonlar için ölürdük

Fiyat: 8 - Adore'nin tekel olduğu dönemde yurtdışından uyguna almıştım. Şimdilerde biçilen 470TL değer aşırı değil.
Oynanabilirlik: 5 - Technic olduğu için oynanabilir ama pistonları hareket ettiren sistem çoook yavaş.
Tasarım: 9 - Her versiyonunu severim. Biraz tarafım bu konuda. Technic'in tanımında bir süper arabalar, birde Front Loader'ın resmi vardır.
Düşünceler:
Yapımıda keyifliydi, bakmasıda. Raftaki yerini aldı. Boyutları itibariyle de etkileyici. Ele alıp rahatlıkla tartaklanabilir, sağlam bir set. Şimdi moda Volvo gerçi ama bulabilirseniz ucuz bir alternatif olabilir.
Diğer resimleri onaylandıktan sonra bu bağlantıdan görebilirsiniz:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=579033