8265 - Front Loader

LEGO setlerinin incelendiği bölüm
Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

8265 - Front Loader

Sal Ara 26, 2017 8:20 am

İnşaat işinde olunca, iş makinalarına karşı ister istemez bir ilgi oluşuyor insanda. TLG ara ara bu Front Loader'den çıkartır. Benim gördüğüm 3. jenerasyon bu. Daha önce bir mekanik hatırlıyorum, birde penumatic. Hatta pneumatic o kadar tutmuştuki 10 sene tekrar tekrar çıkarmışlardı. Onlarıda çok istemiştim ama ekonomik özgürlüğe kavuşana kadar olmamıştı bir türlü. Bunu kaçırmadığıma sevindim çünkü Volvo ciddi bütçe istiyordu.

Genel Bilgiler:
Set Numarası: 8265
Setin Adı: Front Loader
Tema: Technic
Yılı: 2009
Parça Sayısı: 1061
Fiyatı (Gavur): £74.99 / $79.99
Fiyatı (Milli): Bu dönemde Brickset 470TL'ye bulabileceğimizi söylüyor. Bakmadım ama zamane setlerine göre fiyat performansı denk gibi.

Seti 2012 yılında Amazon'dan almıştım. Biraz hırpalanmış gelmişti. Arka tarafında koca bir yarık vardı ama çok şükür eksik parça yoktu. Arada farklı setler yaptığımdan ancak bu yaz yapabilmiştim. İş değişikliği falan derken incelemeyi anca koyma fırsatı bulabildim. Kutumuz klasik büyük setler kategorisinde:

Resim

Resim

Kutu bayağı dolu tabiiki, ve haliyle parçaları dizmek bayağı bir vakit aldı. Genede parçaları tanımak ve aile tatilde olduğu için keyfini çıkartacak vaktim bol olduğundan keyfini süre süre dizdim hepsini. Sırf sizin için :suffering: .

Resim

Resim

Yapım aşamalarını bazı detayları gösterecek şekilde özet geçeceğim, zira her zamanki gibi karışık ve karmaşık bir sistem.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Ve sonunda bütün ihtişamıyla 8265 - Front Loader:

Resim

Yeni Technic sistemini hiç anlayamayacağım ama inanılmaz dolu ve kompleks görünmelerine hayranım. Eski setlere oranla içlerinde hiç boşluk yok neredeyse.

Resim

Resim

Ve tabi, eğer birşeyleri eksik yapmadıysam, fazla parçalarımız:

Resim

Puanlama:
Parçalar: 8 - Set motorlu değil ama işlevleri yerine getirecek olan parçalar açısından tatmin edici. Eskiden pistonlar için ölürdük :high: .
Fiyat: 8 - Adore'nin tekel olduğu dönemde yurtdışından uyguna almıştım. Şimdilerde biçilen 470TL değer aşırı değil.
Oynanabilirlik: 5 - Technic olduğu için oynanabilir ama pistonları hareket ettiren sistem çoook yavaş.
Tasarım: 9 - Her versiyonunu severim. Biraz tarafım bu konuda. Technic'in tanımında bir süper arabalar, birde Front Loader'ın resmi vardır.

Düşünceler:
Yapımıda keyifliydi, bakmasıda. Raftaki yerini aldı. Boyutları itibariyle de etkileyici. Ele alıp rahatlıkla tartaklanabilir, sağlam bir set. Şimdi moda Volvo gerçi ama bulabilirseniz ucuz bir alternatif olabilir.

Diğer resimleri onaylandıktan sonra bu bağlantıdan görebilirsiniz:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=579033
En son Legolord tarafından Pzr Nis 19, 2020 10:30 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Re: 8265 - Front Loader

Cmt Ara 30, 2017 9:50 pm

Ben olsam hiç yapmaz, kutusunda saklar, sıkıldıkça bakar dururdum. Harika bir set bu. Gün gelir de yakalarsam bırakmam.

Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

Prş Oca 11, 2018 11:45 am

Megamech yazdı:Ben olsam hiç yapmaz, kutusunda saklar, sıkıldıkça bakar dururdum. Harika bir set bu. Gün gelir de yakalarsam bırakmam.

Unimog var tuttuğum o iş için. Muhtemelen hiç bir zaman kutusundan çıkarmayacağım. Yalnız, forum işgal altında sanırım. Otomatik mesajlarla dolmuş taşmış heryer.

Kullanıcı avatarı
Robinson
Kurucu Üye

Prş Şub 15, 2018 3:39 pm

Köklerini kazıdım abi ucubelerin.

Valla paket kötü ama içinden çıkan define :)

Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

Prş Şub 15, 2018 7:44 pm

Valla uzun zamandır takip ediyorum, endişe etmedim değil hani...

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Cum Oca 03, 2020 8:58 am

Megamech yazdı:Ben olsam hiç yapmaz, kutusunda saklar, sıkıldıkça bakar dururdum. Harika bir set bu. Gün gelir de yakalarsam bırakmam.

@megamech fotoğrafları güncelleme şansın varmıdır?

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Cum Oca 03, 2020 10:20 pm

Bu mesajı attıktan sonra bu seti elde ettim ama inceleme bana ait değil. @legolord resimlerde problem var gibi bende de açılmıyor.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Cum Oca 03, 2020 10:24 pm

Megamech yazdı:Bu mesajı attıktan sonra bu seti elde ettim ama inceleme bana ait değil. @legolord resimlerde problem var gibi bende de açılmıyor.

Pardon yanlış quotelamışım. Legolord'a haber verdim ama öğrendiğime göre brickshelf sayfasını değiştirmiş kendisi belki moderasyon olarak düzeltmemiz gerekebilir eğer Legolordun vakti olmassa kendisinin.

Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

Pzr Nis 19, 2020 10:31 am

Covid sayesinde vakit bollaştı. Fotoğrafları toparladım. Şimdi diğer başlıklara bakacağım.

Güncelleme: Diğerleri de tamam.

Dön Set İncelemeleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir