Numarası:9462
Set adı:The Mummy
Teması:Monster Fighters
Üretim Tarihi:2012
Parça/Minifigür Sayısı:90/2
Satış Fiyatı:£8.99 / $11.99
Güncel Fiyatı:İkinci el ortalaması: $13.46 / Sıfır ortalaması: $28.16
Set ile İlgili Diğer Bilgiler:https://brickset.com/sets/9462-1/The-Mummy
Kutuya dair söylenebilecek ekstra bir şey yok açıkçası, kitapçık ile aynı kapağa sahip olduğunu belirtebilirim ama.

Arkası ise bu şekilde:

Kitapçığın içinde ilginç olarak nitelendirebileceğimiz tek şey ise bu sayfa: Bu sayfayla ilgili ilginç olan şey ise exclusive olan Haunted House bir yana, 9465 (https://brickset.com/sets/9465-1/The-Zombies) numaralı zombi setini içermiyor olması. Bu setin Bricklink fiyatlarını da düşününce bunun tek sebebinin setin az sayıda üretilmiş olması olabileceğini düşünüyorum ama bilen birisi varsa paylaşırsa sevinirim.

Setin içeriğini Legolord'a özenerek bu seferlik dizdim. Gelecek incelemeler için aynı beklentiyi yaratmadığımı umuyorum çünkü hiç benlik bir iş değilmiş bu.

Figürlerimiz ise bir mumya ve canavar avcısı hanımefendiden oluşuyor. Eminim ki birçoğunuzun bildiği üzere Monster Fighter serisinde karanlıkta parlayan parçalar mevcuttu. Bu sette bu özelliğe sahip olan iki şey olması gerekiyor sanıyordum. Birisi mumya birisi ise iskelet at. Sonradan Bricklink'ten kontrol edince öğrendim ki mumyanın bir parlayan bir de parlamayan versiyonu varmış, bu beni biraz hayal kırıklığına uğratsa da yapabileceğim bir şey yok maalesef.

Hanımefendiyi bir yerlerden gözü kesenler olabilir. Hatırlatayım. Kendisi Seri 5'ten Cave Woman'ın soyundan geliyor olsa gerek.

Mumyamız:

Normal ışıkta atımız:

Karanlıkta atımız:

Setimiz iki adet ufak build'den oluşuyor. İkisinin de pek bir esprisi yok ama pervaneli şeyin (helikopter demeye dilim varmıyor) chariot'a nazaran çok çok zayıf olduğunu söylemek gerek. Olmasa da olurmuş hatta.

Son olarak da at arabasında mumyamızın bir pozuyla bitimek istiyorum.

PUANLAMA:
Parçalar:Fiyatını düşünürsek çok bir şey beklememek lazım ama yine de oldukça kullanışlı parçalar barındırdığını söylemek gerek. 8/10
Minifigürler: Dönemindeki figürlerle karşılaştırınca ortalama miktarda detaylılar. Kötü bakışlı mumyamız ve sert ablamız sayesinde 8 ama 1 puan da at için bonus veriyorum: 9/10
Fiyat/Performans:Kargo ve gümrük vergisini hesaba katmazsak oldukça makul bir fiyatı var günümüzde bile. 8/10
Yapım Süreci: Oldukça basit. Yeni veya ilginç diyebileceğim herhangi bir teknik yok. 1/10
Oynanabilirlik:Pek fazla hareketli parçası yok. Diğer Monster Fighters setleri olmadan oynanabilirliği oldukça düşük. 3/10
Tasarım:Helikopter çok zayıf olsa da at arabası çok hoş. 7/10
TOPLAM: 6/10
Bir sonraki incelemede görüşmek üzere.