Numarası: 6271
Teması: PIRATES
Alt Teması: PIRATES I
Parça / Minifigür Sayısı: 317/ 4
İlk üretim tarihi: 1992
Satış fiyatı: cikis fiyati $50.00, benim aldigim 2020 de fiyat : £65 (minifigursuz)
Set ile ilgili diğer bilgiler: https://brickset.com/sets/6271-1/Imperial-Flagship
Selam arkadaslar uzun bir aradan sonra yeni bir inceleme ile karsinizdayim. Lego Pirates serisinde 3 farkli asker grubu var. Bunlar
Imperial Guards (kirmizi ceketliler yada Ingilizler), Imperial Soldiers (mavi ceketliler yada fransizlar olmasi lazim) ve Imperial Armada (Ispanyollar).
Bu set bir Imperial Guards gemisi ve Pirates serisindeki en kucuk asker gemisi.
Bu seti e-bay dan teklifle (acik arttirma degil) £60 + £5 (kargo) aldim. Minifigurlu tam setler ise £85 den basliyor. Elimde kaptan haric diger figurler oldugu icin bu eksik sete yoneldim. aksi halde tam setler daha uyguna gelirdi.
Set 18 yilda gunes goren bir yerde muhafaza edilmis fakat parcalarinda hic cizik yoktu.
Hidrojen peroksit ile gunes hasarli parcalari orjinal renklerine geri cevirdim. Bu prosesi anlattigim incelemem: http://istanlug.com/forum/viewtopic.php?p=47707#p47707.
Yelkenler biraz kirismis idi, sicak az sabunlu suda hafifce yikayip, ortu ile sararak utuledim. Hem temiz hem de cok duzgun bir hale geldiler.
Aldigimda ki hali :

Restorasyondan sonraki hali :

1x4 luk beyaz brickler disinda sadece orjinal parcalari kullandim, bu parca merdivenden dolayi iz yapmisti ve iz bir haftada duzelmedi, bende beyazlattigim diger 1x4 luk bricklerden kullandim. Ayrica beyaz 3839b parcasi sette eksik ve henuz temin edemedim.
Bu gemide de 6285 Black Seas Barracuda (Incelemesi yakinda gelecek) setinde kullanilan tarzda tekerli toplar tercih edilmis. Ayrica 6274'te (incelemesi gelecek) de ayni tarz toplar kullanilmis idi.

On yelkenin baglanma tarzini cok sevdim. tek ip ile yelken hem onden hemde arkadan baglanmakta ve ordukca saglam durmakta.

Minifigurler
Asker :

Dumenci:

Kaptan (orjinal kafa, torso ve tuy eksik, Torsoda decal kullandim) :

Bu setle ayrica birde korsan geliyor fakat elimde olmasina ragmen resimlerde gostermemisim.

1996 yilinda cikan korsan serisi haric tum pirates gemilerini toplamis bulunmaktayim. Simdilik planladigim tum gemiler tamamlandi kismet yeni lego idea setine ( ilgili link : viewtopic.php?f=4&t=43468).
Turkce klavyem olmadigi icin turkce karakter kullanmadim. Lutfen beni affedin. Turkce klavyeli bir laptobum var ama kasasi kirik rahat kullanilmiyor.
Ilginiz icin tesekkur ederim.