6271 PIRATES - Imperial Flagship

LEGO setlerinin incelendiği bölüm
Kullanıcı avatarı

6271 PIRATES - Imperial Flagship

Pzr Mar 29, 2020 2:36 am

Set Adı: Imperial Flagship
Numarası: 6271
Teması: PIRATES
Alt Teması: PIRATES I
Parça / Minifigür Sayısı: 317/ 4
İlk üretim tarihi: 1992
Satış fiyatı: cikis fiyati $50.00, benim aldigim 2020 de fiyat : £65 (minifigursuz)
Set ile ilgili diğer bilgiler: https://brickset.com/sets/6271-1/Imperial-Flagship

Selam arkadaslar uzun bir aradan sonra yeni bir inceleme ile karsinizdayim. Lego Pirates serisinde 3 farkli asker grubu var. Bunlar
Imperial Guards (kirmizi ceketliler yada Ingilizler), Imperial Soldiers (mavi ceketliler yada fransizlar olmasi lazim) ve Imperial Armada (Ispanyollar).
Bu set bir Imperial Guards gemisi ve Pirates serisindeki en kucuk asker gemisi.

Bu seti e-bay dan teklifle (acik arttirma degil) £60 + £5 (kargo) aldim. Minifigurlu tam setler ise £85 den basliyor. Elimde kaptan haric diger figurler oldugu icin bu eksik sete yoneldim. aksi halde tam setler daha uyguna gelirdi.
Set 18 yilda gunes goren bir yerde muhafaza edilmis fakat parcalarinda hic cizik yoktu.
Hidrojen peroksit ile gunes hasarli parcalari orjinal renklerine geri cevirdim. Bu prosesi anlattigim incelemem: http://istanlug.com/forum/viewtopic.php?p=47707#p47707.
Yelkenler biraz kirismis idi, sicak az sabunlu suda hafifce yikayip, ortu ile sararak utuledim. Hem temiz hem de cok duzgun bir hale geldiler.

Aldigimda ki hali :
Resim

Restorasyondan sonraki hali :
ResimIMAG0208 by phoenixugur, on Flickr
1x4 luk beyaz brickler disinda sadece orjinal parcalari kullandim, bu parca merdivenden dolayi iz yapmisti ve iz bir haftada duzelmedi, bende beyazlattigim diger 1x4 luk bricklerden kullandim. Ayrica beyaz 3839b parcasi sette eksik ve henuz temin edemedim.

Bu gemide de 6285 Black Seas Barracuda (Incelemesi yakinda gelecek) setinde kullanilan tarzda tekerli toplar tercih edilmis. Ayrica 6274'te (incelemesi gelecek) de ayni tarz toplar kullanilmis idi.
ResimIMAG0211 by phoenixugur, on Flickr
ResimIMAG0212 by phoenixugur, on Flickr

On yelkenin baglanma tarzini cok sevdim. tek ip ile yelken hem onden hemde arkadan baglanmakta ve ordukca saglam durmakta.
ResimIMAG0216 by phoenixugur, on Flickr

Minifigurler
Asker :
ResimIMAG0214 by phoenixugur, on Flickr
Dumenci:
ResimIMAG0209 by phoenixugur, on Flickr
Kaptan (orjinal kafa, torso ve tuy eksik, Torsoda decal kullandim) :
ResimIMAG0210 by phoenixugur, on Flickr
Bu setle ayrica birde korsan geliyor fakat elimde olmasina ragmen resimlerde gostermemisim.
Resim

1996 yilinda cikan korsan serisi haric tum pirates gemilerini toplamis bulunmaktayim. Simdilik planladigim tum gemiler tamamlandi kismet yeni lego idea setine ( ilgili link : viewtopic.php?f=4&t=43468).

Turkce klavyem olmadigi icin turkce karakter kullanmadim. Lutfen beni affedin. Turkce klavyeli bir laptobum var ama kasasi kirik rahat kullanilmiyor.

Ilginiz icin tesekkur ederim.

Kullanıcı avatarı
Robinson
Kurucu Üye

Re: 6271 PIRATES - Imperial Flagship

Pzr Mar 29, 2020 11:17 pm

Böyle eski Pirates gemilerini gördükçe hem çocukluğuma dönüyorum hem de iştahım kabarıyor. En sonunda bir gün hepsini almak için çabalayacağım. İnceleme çok iyi, yelkenlerin restorasyonu çok iyi olmuş.

Türkçe karaktere takılma, böyle de anlıyoruz. İçerik daha önemli :)

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Pzt Mar 30, 2020 4:08 am

Başlığı ilk açtığımda 10210 Imperial Flagship sanıp "Vay be!" demiştim ama sonra asıl Imperial Flagship olduğunu görünce daha da farklı bir "Vay be!" dedim. Bu serinin o dönemki setlerini gerçekte hiç bu kadar iyi durumda görmemiştim. Özellikle yelkenler tamamen değişmiş gibi, inanılmaz fark yaratmış. Lego, kendisini sevenin ellerinde hayat buluyor gerçekten. Seriyi neredeyse tamamladığınız için de ayrıca tebrik etmek isterim. Diğer incelemeleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Kullanıcı avatarı

Çrş Nis 01, 2020 12:21 am

Bu setin yelkenleri kendinden sarimsi bu nedenle sararsa bile fark edilmiyor. Ben beyazlatmak icin hic birsey yapmadim. Sadece sicak suda tozunu aldim ve utuledim.

Bu gun ise uzun zamandir istedigim 6274 geldi. 1989 yilinda cikmis olan bu setin yelkenleri biraz sararmis idi. Ufak bir kaba sicak su, kendi kasigi ile ceyrek kasik Kosla oxi action koyup yarim saat ile 1 saat arasi beklettim (skyrim oynuyordum zaman gecmis). Yelkenler yeniden beyazladi. Bu kadar sonuc beklemiyordum. Sararmis yelkenler icin bu yontem cok etkili imis. Elimde sararmis baska yelkenlerde var. Onlarda da deneyecegim.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Pzt Nis 27, 2020 8:54 am

Koleksiyon baya genişdi :) Gene 90'ların başından güzel bir imparatorluk seti. Ben nostaljik olarak blue-coatları red-coatlara tercih etsemde hissiyati olarak iki versiyonunda setleri çok güzel. İnceleme için teşekkürler.

Dön Set İncelemeleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir