21310 - Ideas - Old Fishing Store

LEGO setlerinin incelendiği bölüm
Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

21310 - Ideas - Old Fishing Store

Pzt May 18, 2020 5:52 pm

Genel Bilgiler:
Set Numarası:21310
Setin Adı: Old Fishing Store
Tema: Ideas
Yılı: 2017
Parça Sayısı: 2049
Fiyatı (Gavur): £139.99 / $149.99

Uzun zaman almayı düşündüğüm, sonrasında da ben alana kadar üretimi biten Old Fishing Store'u çok şükür geçen sene bir arkadaştan ikinci el almayı başardım. Aslında bu seti yazın başka bir arkadaşla yapmayı planlıyordum ama bu salgın meselesi çıkınca bu dört günlük tatilde yapmaya karar verdim. Gerçi muhtemelen bu setin görmediğiniz fotoğrafı kalmamıştır ama birde benim gözümle bakın istedim.

Setin kutusu ve yapım klavuzu olmadığı için resimlerini çekemedim ama bu durum parçaları dizmeme engel olmadı. 2050 parça aşağı yukarı aşağıdaki şekilde dağılmış. Ben 27 farklı renk saydım.

Resim

Bu sette benim dikkatimi çeken bir detay yapının hem balıkçı dükkanı olması, hemde iskele üstünde olmasına rağmen mavi renkli bir baseplate kullanılarak deniz kenarı süsü verilmemiş olmasıydı. Aslında 2 tane 16x32 base plate ile bu çözülebilirmiş (biri mavi, diğeri tan). Elimdeki açık mavi parçaları (kızın Friends temasında arakladığım) kullanmak için deniz kenarı süsü verebileceğimi düşündüm. Aslında daha koyu bir mavi kullanmak isterdim ama Megamech arkadaşımızın dikkat ettiği üzere, açık renk maviyi Lego korsan temasında deniz olarak kullanabiliyorsa bende kullanabilirim dedim.

ResimResim

Yapım aşaması setin içerdiği detay sebebiyle hayli uzun ve bir o kadar da keyifli.

Resim
Resim
Resim
Resim

Bittiği vakit set çok göz alıcı. Üzerindeki detaylar inanılmaz. O konuya değineceğim.

Resim
Resim
Resim
Resim

Setin içi de dışı gibi çok güzel detaylandırılmış. Kule kesiminde tabii ki detaylar zayıflıyor ama genede kuleye tırmanan merdivende süreklilik sağlamaları detaya verilen önemi gösteriyor.

Resim
Resim
Resim

Bir konuya da dikkat çekmek istiyorum. Yapım aşamasında binanın arkasında bir boşluk bırakıyorsunuz, sadece bir stud genişliğinde. Daha sonra trabzanın oraya sıfıra sıfır gelip oturması muhteşem bir hesaplama olmuş. Ben oraya sanırım 1x1 kahverengi round plate koyacağım, zira bu kadar pürüzsüz bir tasarımda orada stud kalması olmamış :D. (fotoğraf yan yatmış çıkabilir, neden bilmiyorum, düzeltmiştim halbuki).

Resim

Puanlama:
Parçalar: 10 - Yok yok, o ayrı, bu setin parçalarıyla yapabileceğiniz MOC modülerin de haddi hesabı yok.
Fiyat: 8 - Set o kadar güzelki, bence ne fiyata bulursanız uygun.
Oynanabilirlik: 10 - Setin içi atraksiyon dolu, ister martıları kovalayın, ister iskelenin ucundan balık avlayın, ister kuleden teleskopla yıldızları izleyin, ister...
Tasarım: 10 - Bu arkadaşı hem tebrik ediyorum, hemde tasarımını paylaştığı için teşekkür ediyorum. Lego tasarımcılarını zaten çok güzel olan tasarımı mükemmele taşıdıkları için de ayrı tebrik ediyorum.

Düşünceler:
Modüler toplamıyorum. Bir sebebi var tabi: Benim kasabama uymuyorlar, ultra büyük kalıyorlar. Peki neden Old Fishing Store? Ben bu seti deniz kenarına koyup, yanına balıkçı teknemi yanaştırabilirim. Şehrin içine koymama gerek yok.

Set benim bugüne kadar yaptığım, hem içi, hem dışı bu kadar detay, aksesuar ve hayat içeren ilk set. Neredeyse set kendi kendi kendine canlanıp oynayacak, o derece yani.

Bir eleştirim var ama... Setin arkasında, kulenin altında kalan alan koca bir boşluk. Oraya Lego açılır kapanır bir çözüm bulabilirdi diyorum. Benim yeni görevim, eğer başarabilirsem, oraya açılır kapanır bir sistem yapmak olacak.

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Re: 21310 - Ideas - Old Fishing Store

Cum May 22, 2020 3:30 am

Harika bir inceleme olmuş. Ben de yakın zamanda edindim bu seti ama yapımı çok sıkıcı ve tekrarlı geldi. Son zamanlarda yaptığım en sıkıcı setti hatta ama belki de o gün tersimden uyanmıştım kim bilir...

Kullanıcı avatarı

Cum May 22, 2020 11:20 pm

Harika detaylar. Muhtesem bir set.
Inceleme icin tesekkurler.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Sal Haz 09, 2020 2:52 pm

Her zamanki gibi harika bir inceleme olmuş. Elinize sağlık.

Dön Set İncelemeleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir