1990'dan Hatırlanacak Setler

LEGO hakkında herşeyi yazabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

1990'dan Hatırlanacak Setler

Pzr Ağu 01, 2021 9:52 am

80'lerin sonunda başlayan yenilik rüzgarı 90'larda da devam edecekti. Kutulardaki arka plan resimleri daha bi renklenmiş, temalar dallanıp budaklanarak yeni alt-temalarla çeşitlenmeye başlamıştı. Bu doğal olarak bizim için güzel haberdi. Bazı arkadaşlarımızın çok sevdiği temalara bu sayede kavuşmuştuk.

735: Basic Building Set adından anlaşılacağı üzere basic temasından çıkmasına rağmen hiçte öyle tırt pırt temel modeller içermiyordu. Hatta ses ve ışıklı sistem sayesinde neredeyse dönemin Model Team temasındaki kadar güzel yapımlar içeriyordu.

Resim

Model Team demişken ikinci setimizin bu temadan olması tamamen bir şans. 5590: Whirl and Wheel Super Truck'e sahip olmak ise bana göre daha büyük bir şans. Birbirinden güzel iki modelle bu setin cazibesine kapılmayacak tanımıyorum, her ne kadar her tarafı stud dolu olsa da...

Resim

6376: Breezeway Café sanki Paradisa temasının provasıydı. Parlak ve canlı renkler, geniş alanlar ve balkondaki palmiye ağacı bu teorimi kesinlikle destekler nitelikteydi. Hayalimde Paradisa sakinlerinin bu restorana sıklıkla geldiğini görebiliyorum.

Resim

6399: Airport Shuttle Legoseverler arasında bir efsanedir. Büyük olması bir yana, bence setin en keyifli tarafı, diğer tren setlerinde gördüğümüz istasyon bazlı yapım anlayışından farklı olarak, büfe, telefon gibi küçük yapımları sete farklı konumlarda entegre ederek treni günlük bir yaşamın parçası haline getirmesiydi.

Resim

M-Tron benim topladığım temalardan değildi. Ama bir tane M-Tron seti alacak olsam o kesinlikle 6923: Particle Ioniser olurdu. Bu tabi benim kişisel görüşüm. Uzay aracının estetiği ve helikopter tarzındaki antenleri en çok ilgimi çeken özellikleriydi. Kokpit camı bence Lego'nun üretmiş olduğu en karizma uçak parçalarından biridir. Burada da çok yerinde kullanılmıştı.

Resim

6989: Mega Core Magnetizer devasal yapısıyla görüp görebileceğiniz en etkileyici uzay araçlarından biriydi. Olay sadece setin görünüşü değildi. İçerdiği sürpriz mini araçlar ve fonksiyonel bir vinç ile oynamaktan büyük bir keyif alacağımı düşündüğüm bir set. Üzerinden 30 yıl geçince artık pek öyle bir şansım olacağını düşünmüyorum maalesef.

Resim

8830: Rally 6-Wheeler o dönemde çıkmış en komplike set değildi kesinlikle. Ama sıradışı yapısı onu akılda kalıcı yapmıştı. Yani altı tekerli olması, dört tekerden direksiyon kontrolü ve tabi Technic figür ile birlikte gelmesi. Technicsever Lego'cuların büyük çoğunluğu Technic figürlerin geri gelmesini belkide boşuna bir umutla beklemektedir. Lego duy bizi artık!

Resim

Yeni çağa girerken değişiklikler hayatımızın bir parçası haline gelmiş olsa da hepsinin olumlu etki yarattığını söylemek doğru olmazdı. İlk başlarda fark etmesek de 90'ların başındaki bu rüzgar onyılın sonuna doğru terse dönecek ve maalesef zor zamanlardan geçecektik. Belki bir başka yazıyla bu konuya da değinmek lazım. Yani, "90'ların sonunda ne oldu?" gibi.

Dön LEGO

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir