Bu set efsane seviyesini de aşmış durumdadır. İster kült deyin, ister ikon, bu set kesinlikle bir elin parmakları ile sayılacak özel setler arasındadır. Bence modern setler tasarımları ve yapım teknikleri ile fersah fersah ötede de olsalar tüketim toplumunun kurbanı olmaktadırlar. Geçen sene çıkan Sian kendinden önceki Chiron'u haritadan silerken herkes acaba yeni süper araba ne olacak diye merakla bekliyor (Ferrari olabilir diyorum ben). Oysa bir 8860, 8880 kolay kolay unutulacak setler değildi. Aslında bu setlerin özelliklerinden kaynaklanmıyor, her sene çıkan "çok özel" setler sebebiyle artık "özel" kelimesi anlamını yitirmeye başlıyor.
Hatırlarım eskiden bu özel setler kataloglarda ve raflarda 3-4 sene, hatta bazen daha bile uzun kalırlardı. Onlara sahip olmak bizleri de özel hissettirirdi. Ertesi sene bir ileri modeli veya daha gelişmiş ve özellikli versiyonu gelecekmiş gibi endişelerimiz yoktu. Şimdi merak ediyorum, bundan 40 sene sonra bugün çıkan hangi setler bu seviyeye ulaşacak, yada ulaşacak mı? Bu arada 40 sene sonra 90'a merdiven dayamış olacağım. Hala MOC yapabiliyor olursam paylaşırım