İstanlug Matchbox & Hotwheels Sevenler Kulübü

LEGO harici herşeyi burada konuşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

İstanlug Matchbox & Hotwheels Sevenler Kulübü

Sal Tem 07, 2015 6:18 pm

Merhaba arkadaşlar,

LEGO hobisi olan bizim gibi adamların illaki diğer çocuksu hobileri vardır diye düşünüyorum. Ruhumuz çocuk :LEGO_wink: Eğer 80'lerde LEGO ile tanıştıysanız, muhtemelen "küçük arabaların" büyüsüne de kapılmışsınızdır. Ben kapıldım da!
2010'da, LEGO çakramdan önce Matchbox & Hotwheels çakram açılmıştı. Açılış o açılış, fotoğraflarda görüleceği üzere ev doldu taştı. LEGO ile hafifledi fırtına ama bu yavrucaklara da yer bulmak lazımdı.

Son 2 günlük gayretkeş çaba ve çalışmalarım sonucu ortaya çıkan görüntü.

ResimDSCF6669 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF6670 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF6671 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF6673 by Mengish, on Flickr

Vitrinden kareler. Çalışmalar devam ediyor.

ResimDSCF6677 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF6678 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF6679 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF6680 by Mengish, on Flickr

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Re: İstanlug Matchbox & Hotwheels Sevenler Kulübü

Sal Tem 07, 2015 7:52 pm

Inanamiyorum gozlerime. Benim de yaklasik 3000 arabalik bir hot wheels koleksiyonum var.

Turkiyede benden baska 1:64 olcek araba seven yok saniyorudum.

Iste cok eskiden cektigim bir foto sadece o zamanki 5li setlerimi gosteriyor.

Resim

Son 4-5 yildir ise sadece adult collector hotwheelsleri aliyorum. Ozellikl de fena sayilmayacak olcude drag bus koleksiyonum var.

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Sal Tem 07, 2015 10:34 pm

Ta daaaa!!!! Ben de inanmıyorum gözlerime. Benden başkaları da varmış bu adada yaşayan :high:

Ben esas olarak Matchbox fanıyım. Hotwheels sonradan bulaştı. Hotwheels'ın o fantastik yanını sevmiyordum ama son yıllarda çok güzel ve gerçekçi modeller üretti. Zaten ben de klasik Hotwheels geni taşıyan fantastik modellerden ancak birkaç tane vardır. Matchbox'ın genindeki gerçekçilik beni cezbediyor. Hotwheels 3lü ve 5li paketlerden o nedenle hemen hemen hiç alamadım şimdiye kadar. Hep bir model fantastik renk ya da dekal ile girer oraya. Ama özellikle elinde tuttuğu lisanslar ile hotwheels çok iyi. Gerçi Ferrari lisansı bitti ya da bitmek üzere. O kötü oldu çünkü Ferrari modelleri gerçekten süper hotwheels'ın. Onları da yakında yakından fotoğraflar koyarım. Ben aslında tam bir "pack rat"im sanırım. Modeller yıllardır kutulu açılmadan duruyor. Bazı 70'lerden Superfast Matchbox'lara kıyıp açamıyorum Blisterpack'lerini.
Benim de toplam skor 1300 Hotwheels artı Matchbox. Son 2 yıldır çok azalttım alımları. Malum LEGO :LEGO_extrahappy:

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Sal Tem 07, 2015 11:04 pm

Bnmde sadece 100 kadarı açık geri kalanın tamamı paketlerinde. Zaten 1:64 ölçekte açıpda saklamak sırf toz problemi açısından bile sıkıntılı.

Ferrari özel serilerinden ikisini full almıştım Hotwheelsin 2005-2010 arasında çıkarttığı.

Daha önce de dediğim gibi son 4-5 senedir sadece Drag Bus biriktiriyorum neredeyse. Dragbusların tanesi minimum 35-40 Dolar olduğu için şuanda zaten daha fazla hot wheelse para ayıramıyorum. (LEGO saolsun dediğiniz gibi)

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Sal Tem 07, 2015 11:15 pm

LEGO kara bir delik. Bir set alsan, 100 küsür modelin parası gider. Bu arada elimdeki en eski modeli de paylaşayım. 1965 model sıfır açılan bir kutudan gelen mint oğlu mint bir No:5 London Bus. Taş tekerdir kendisi. Bİr tane de yedeği var gün ışığı görmemiş :LEGO_veryhappy:

ResimDSCF4812 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF4811 by Mengish, on Flickr

ResimDSCF4805 by Mengish, on Flickr

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Sal Tem 07, 2015 11:23 pm

Müthiş görünüyor. Sorması ayıp ne kadara aldınız? Ebay diye tahmin ediyorum.

Drag buslar söz konusu olunca fiyatlar uçuyor da bunun da çok değerli olduğunu tahmin ettiğimden soruyorum

Gerçekten kibrit kutusu (Matchbox) mış kutuları :)

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Sal Tem 07, 2015 11:27 pm

Ben bunu üye olduğum Amerikan Matchbox forumunda satan bir Amerikalı'dan almıştım. Foruma özel bize ucuza verdi o zaman. Neredeyse bedavaya geldi diyebilirim. Yoksa değeri çok yüksek. Hiç alacağımı tahmin etmiyordum bu regular wheel'lardan. E-bay'den alamazdım çünkü millet kurt gibi bekliyor son saniyeye kadar. E-bay'de en az birkaç yüz dolar eder sanırım.

Matchbox ismi zaten firmanın kurucularının çocuklarının okullarına giderken kibrit kutusundan büyük oyuncakları götüremeyip, onlar için bu büyüklükte oyuncaklar tasarlamaları ile ortaya çıkmıştır. Dönem 2. Dünya savaşı'nın hemen ertesi İngiltere.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Sal Tem 07, 2015 11:38 pm

Mengish yazdı:Ben bunu üye olduğum Amerikan Matchbox forumunda satan bir Amerikalı'dan almıştım. Foruma özel bize ucuza verdi o zaman. Neredeyse bedavaya geldi diyebilirim. Yoksa değeri çok yüksek. Hiç alacağımı tahmin etmiyordum bu regular wheel'lardan. E-bay'den alamazdım çünkü millet kurt gibi bekliyor son saniyeye kadar. E-bay'de en az birkaç yüz dolar eder sanırım.

Matchbox ismi zaten firmanın kurucularının çocuklarının okullarına giderken kibrit kutusundan büyük oyuncakları götüremeyip, onlar için bu büyüklükte oyuncaklar tasarlamaları ile ortaya çıkmıştır. Dönem 2. Dünya savaşı'nın hemen ertesi İngiltere.

Tabi sonradan Mattel alınca Matchboxu o günler mazide kaldı :) Eski rakipler kardeş oldu.

Her ne kadar Matchbox markası efsanevi marka da olsa Hot Wheels bence gene de Matchbox'a göre daha başarılı tarihsel olarak da, günümüzde de.
Örneğin tekerlerin birbirlerinden bağımsız dönmelerini arabalarında ilk uygulayan Hot Wheels markası
Tekerleklerin gene bir noktada yere temas edecek şekilde tasarlayıp sürtünmenin azaltılmasıyla araçların kayma hızını artmasını da hot wheels markasına borçluyuz.

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Sal Tem 07, 2015 11:43 pm

Öyle. Doğruya doğru. Mattel şu anda dünyanın en büyük oyuncak üreticisi. Canavar gibi her şeyi yutuyor. En yakın rakibinden iki kat büyük. Matchbox tarihi talihsizliklerle dolu. 5-6 kez el değiştirdi Mattel'in eline düşünceye kadar. Mattel'e geçmesi iyi oldu aslında. En azından batma ihtimali artık yok gibi. Ve helal olsun Mattel'e rakibini alıp kapatmadı. Devam ettirdi. Şu anda Hotwheels amiral gemisi firmanın ve Matchbox'a göre çok ileri de. Matchbox şu aralar daha çok model tasarımcılarının pişip Hotwheels'a geçtiği bir hazırlık okulu gibi. Ama yine de güzel modeller çıkıyor. Şu sıralar Hotwheels altın çağında bence. Mükemmel modeller çıkıyor. Regular modeller bile treasure hunt seviyesinde oluyor.
Dediğin gibi ilk sürtünmesiz teker olayını Mattel yapıyor 1958'de ve Lesney'de hemen 1959'da Superfast ile cevap veriyor bu atağa.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Sal Tem 07, 2015 11:44 pm

Mengish yazdı: Regular modeller bile treasure hunt seviyesinde oluyor.

Treasue hunt biriktiriyormusunuz ya da biriktirdiniz mi hiç?

Sonraki
Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir