Mengish yazdı:Ben bunu üye olduğum Amerikan Matchbox forumunda satan bir Amerikalı'dan almıştım. Foruma özel bize ucuza verdi o zaman. Neredeyse bedavaya geldi diyebilirim. Yoksa değeri çok yüksek. Hiç alacağımı tahmin etmiyordum bu regular wheel'lardan. E-bay'den alamazdım çünkü millet kurt gibi bekliyor son saniyeye kadar. E-bay'de en az birkaç yüz dolar eder sanırım.
Matchbox ismi zaten firmanın kurucularının çocuklarının okullarına giderken kibrit kutusundan büyük oyuncakları götüremeyip, onlar için bu büyüklükte oyuncaklar tasarlamaları ile ortaya çıkmıştır. Dönem 2. Dünya savaşı'nın hemen ertesi İngiltere.
Tabi sonradan Mattel alınca Matchboxu o günler mazide kaldı :) Eski rakipler kardeş oldu.
Her ne kadar Matchbox markası efsanevi marka da olsa Hot Wheels bence gene de Matchbox'a göre daha başarılı tarihsel olarak da, günümüzde de.
Örneğin tekerlerin birbirlerinden bağımsız dönmelerini arabalarında ilk uygulayan Hot Wheels markası
Tekerleklerin gene bir noktada yere temas edecek şekilde tasarlayıp sürtünmenin azaltılmasıyla araçların kayma hızını artmasını da hot wheels markasına borçluyuz.