İstanlug Matchbox & Hotwheels Sevenler Kulübü

LEGO harici herşeyi burada konuşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Re: İstanlug Matchbox & Hotwheels Sevenler Kulübü

Çrş Tem 08, 2015 12:09 am

Mengish yazdı:Teşekkürler. Olursa söylerim. Ben de bu illeti bırakmaya çalışıyorum gerçi :LEGO_embarassed: Sen de Hotwheels varsa aradığın söyle, bakarım var mı bende.

Dediğim gibi eğer TurkeyHWCC kurmassak ben elden çıkartabilirim tüm araçları :D

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:10 am

Tamam. Al sana yeni bir forum daha :-) Bu işin sonu yok. İşi gücü bırakıp, hobicilik yapacağız sonunda.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:14 am

Mengish yazdı:Tamam. Al sana yeni bir forum daha :-) Bu işin sonu yok. İşi gücü bırakıp, hobicilik yapacağız sonunda.

Şöyle bir olay var. Modelcilik Türkiyede aslında çok gelişmiş. 1:18 ölçek araçlar konusunda topluluk ve forum çok. 1:64 konusunda zamanında bildiğim forum yoktu şuanda varmı bilmiyorum ama sanmıyorum.

1:64 diecast koleksiyonculuğu 1:18 ölçekden tamamen farklı bir ilgi alanı. 1:18 ciler için gerçekçilik vesaire çok önemli 1:64 için ise bambaşka özellikler var Seri/yıl, tekerlek şekli, boya tipi, malzeme, decallar vs vs.

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:16 am

Benim de bildiğim 1:64 forumu yok. Genel diecast forumlar içerisinde küçük bir kısım. Genel bakış açısı da zaten "çerez, jelibon" tarzında bu modellere karşı. Yurt dışı ise derya deniz.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:19 am

Mengish yazdı:Benim de bildiğim 1:64 forumu yok. Genel diecast forumlar içerisinde küçük bir kısım. Genel bakış açısı da zaten "çerez, jelibon" tarzında bu modellere karşı. Yurt dışı ise derya deniz.

LEGO hobisinin güzel yanı kendinizden birşeyler yapıyor olmanız. Diecast ise sadece koleksiyon üzerine.

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:21 am

Haklısın. Sadece bakıyorsun. Arada eline alıyorsun nazikçe, çizilmesin diye. Seviyorsun. Sonra da bırakıyorsun yerine. Bir de bu çizilme olayının zor olması çok hoşuma gidiyor LEGO'da. Biraz titizimdir koleksiyon konusunda da.
LEGO'nun yaratıcılık olayı çok güzel. Elime bir parça aldığımda sonuçta çıkacak tasarımı benim bile bilmemem çok güzel bir duygu.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:30 am

Mengish yazdı:Haklısın. Sadece bakıyorsun. Arada eline alıyorsun nazikçe, çizilmesin diye. Seviyorsun. Sonra da bırakıyorsun yerine. Bir de bu çizilme olayının zor olması çok hoşuma gidiyor LEGO'da. Biraz titizimdir koleksiyon konusunda da.
LEGO'nun yaratıcılık olayı çok güzel. Elime bir parça aldığımda sonuçta çıkacak tasarımı benim bile bilmemem çok güzel bir duygu.

Ben değerli arabalarımı açmadığım için bnm öyle korkum oluşmadı. Bide değerli arabaları ekstra korucuyu kaba koyuyorum (car protector, kar keeper vs dediklerinden) o zaman kartı bile çizilmiyor içim rahat. Kartların dizaynları üzerlerindeki resimler fln da ayrı hoşuma gidiyor.

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:32 am

Koleksiyon işinin zorlukları ve zevki de burada zaten. Herkes ayrı bir noktasına veya yönüne odaklanıyor nesnenin.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:33 am

Mesela şöyle bir dörtlü setim var

2007 Red Line Club Reward Series arabaları:

Resim

Kartonları yan yana koyunca bir resim oluşturuyor:
Resim

Kullanıcı avatarı
Mengish
Üye

Çrş Tem 08, 2015 12:35 am

Çok güzelmiş. Red Line'ı üye olarak mı aldın yoksa e-bay'den mi? Bu seri de tam para tuzağı ama çok güzel ve detaylı oluyor.

ÖncekiSonraki
Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir