Paypal'ın Türkiye'den çekilmesi hakkında

LEGO harici herşeyi burada konuşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Legograf
Üye

Re: paypal

Cum Haz 03, 2016 9:18 pm

Bugün arkadaşım Paypal'ın müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak istemiş ve kendisine şöyle bir açıklama yapmışlar;

Eğer paypal hesabına tanımlı bir kredi kartı (ya da sanal kart) varsa ve atıyorum ebay, aliexpress gibi sitelerden alışveriş yapıyorsanız size gönderecekleri paypal ödeme dökümümanı (ya da fatura, adı her ne ise işte) üzerinden ödeme işlemleri devam edecekmiş ancak kart yerine bir banka hesabı tanımlıysa ya da bricklink genelinde olduğu gibi faturaya ödeme değil de satıcının paypal hesabına para gönderimi halinde işlemler gerçekleşmeyecekmiş.

Bu durumda bricklink üzerinden satın alım yapıldığında bir sorun yok (satıcı ile görüşüp fatura göndermesini istersek). En azından yapılan açıklamaya göre durum bu. Ancak Türkiye'deki satıcılar olarak sizler, paypal hesabınızda para alışverişi yapamayacağınız için bricklink üzerinden nasıl bir çözüm bulabilirsiniz emin değilim. En makul çözüm, yurt içi satışlarınızda, bricklink üzerindeki ödeme seçeneğinizi IBAN numarası üzerinden yapmanız gibi görünüyor.

Biz burada bir avuç insanız ve iyi kötü birbirimizi tanıyoruz, bu IBAN olayı pek güven sorunu oluşturmaz (en kötü ihtimalle, önceden sipariş verilir ve sonrasında bir buluşmada elden alışveriş yapılır) ama burada bulunmayan ve sizin hakkınızda hiçbir bilgisi olamayan alıcılarda güvensizlik oluşturabilir. Neresinden tutarsan tut, pislenmiş değnek vakası söz konusu yani. :annoyed:

Edit: Önümüzdeki hafta içi neyin ne olduğu kesinleşir zaten.

Kullanıcı avatarı
Robinson
Kurucu Üye

Cmt Haz 04, 2016 1:05 am

Sorrelon yazdı:
Robinson yazdı:Şu an yapılacak şey geçmiş olsun demek. Birkaç türk satıcıydık, son zamanlarda sayımız da artmıştı fakat BL ücretleri sadece paypal üzerinden yatırılabildiği için artık dükkandan satış bile yapamaz hale geleceğiz. Dükkanlarımız bl komisyon ücretlerini ödeyemediğimiz için kapatılacak.

Her şey ne kadar daha kötüye gidebilir diye düşünüyorum, sağolsunlar her gün ülkeden, hobilerimizden, hayatımızdan, insanlarımızdan soğutacak yepyeni bir sebep bulunuyor.

Terör, yönetimsel kaoslar derken zaten şu hobi ile uğraşmak, toplaşmak, LEGO hakkında muhabbet etmek bile zorlaşmışken bir de BL kullanamayacak olmak heralde bizi kitlesel bir dark age'e doğru götürüyor.

Hayallerim, umutlarım paramparça.

Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu saçmalığın hem Lego hem de diğer hobileri neredeyse bitecek hale getireceğinden eminim :cry: Bu arada BL konusunda ben işin sadece alıcı kısmını biliyorum, BL'deki dükkanların ücretlerinin de sadece Paypal üzerinen ödendiğini bilmiyordum. BL için dükkan ödemeleri her ayın 5. gününde yapılıyormuş, durumda bir değişiklik olmazsa yada ödemeyi Paypal ile yapmaya devam etmek için bir alternatif bulunamazsa, korkarım Türkiyedeki dükkanlar en son haziran ayında açık kalır, temmuzda da hepsini kapatırlar :cry:

Merhaba,

Yaklaşık 1 haftadır bl forumlarında konuyu dillendirdikten sonra BL adminleri ile email üzerinden konuşma fırsatım oldu. Bu sabah tüm Türk satıcılara bir email geçildi, açıklayayım. Tüm Türk satıcılar, PayPal harici bir sistem ile bricklink faturaları ödenme işlemi yapılana kadar, ücret ödemek zorunda değiller. 2-3 ay içerisinde kredi kartı ile direk ödeme sisteminin devreye alınacağını, bu zamana kadar da Türk müşterilerin faturalarını ödemek zorunda olmayacağını açıkça belirttiler. Mail bilgilendirmeleri yine düşecek, faturanızı ödeyiniz denilecek, ödemediğimiz takdirde hesaplarımıza engel konulmayacak.

Bu sistem bir ödeme yöntemi olarak dükkanlarımızda yer alacak mı bilmiyorum ama şu an için yurtdışına satış yapamayacağız gibi görünmekte. Yurtiçini ben zaten IBAN ile halletmekteydim.

Öte yandan PayPal'ın tekrar lisans başvurusu yaptığı da bugün konuşulanlar arasındaydı.

Bir sorusu olan var ise memnuniyetle cevaplarım.

Kullanıcı avatarı
Sorrelon
Üye

Cmt Haz 04, 2016 10:36 am

Robinson yazdı:Merhaba,

Yaklaşık 1 haftadır bl forumlarında konuyu dillendirdikten sonra BL adminleri ile email üzerinden konuşma fırsatım oldu. Bu sabah tüm Türk satıcılara bir email geçildi, açıklayayım. Tüm Türk satıcılar, PayPal harici bir sistem ile bricklink faturaları ödenme işlemi yapılana kadar, ücret ödemek zorunda değiller. 2-3 ay içerisinde kredi kartı ile direk ödeme sisteminin devreye alınacağını, bu zamana kadar da Türk müşterilerin faturalarını ödemek zorunda olmayacağını açıkça belirttiler. Mail bilgilendirmeleri yine düşecek, faturanızı ödeyiniz denilecek, ödemediğimiz takdirde hesaplarımıza engel konulmayacak.

Bu sistem bir ödeme yöntemi olarak dükkanlarımızda yer alacak mı bilmiyorum ama şu an için yurtdışına satış yapamayacağız gibi görünmekte. Yurtiçini ben zaten IBAN ile halletmekteydim.

Öte yandan PayPal'ın tekrar lisans başvurusu yaptığı da bugün konuşulanlar arasındaydı.

Bir sorusu olan var ise memnuniyetle cevaplarım.

Süper haber, kısa süreliğine de olsa bir orta yol bulmalarına çok sevindim.

Vay be, Brickink toplamda 1219 üye ve bunların arasında 83 satıcının(ki bu satıcılar arasından da toplasan 20 tane aktif satıcı yoktur) olduğu ülkedeki üyelerinin mağdur olmamasını malum kişilerden daha fazla düşünüyor. Ha, şaşırdım mı? Kesinlikle hayır.

Kullanıcı avatarı
Robinson
Kurucu Üye

Cmt Haz 04, 2016 2:16 pm

Beni çok şaşırttı açıkçası BL'nin bu konuyu biliyoruz, merak etmeyin sizi mağdur etmeyeceğiz demesi. Normalde, çok fazla bir payınız yok, bakarız der geçiştirirdi hangi ticari şirket olsa. Galiba işin içine LEGO hobisi girince reaksiyon farklı oluyor :)

Kullanıcı avatarı
Legograf
Üye

Re: Paypal'ın Türkiye'den çekilmesi hakkında

Pzt Tem 18, 2016 7:03 pm

Bu konu, hem alım hem de satım bazında ne oldu son hali ile?
BL herhangi bir çözüm bulabildi mi?

Önceki
Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir