BLX-LEGO Karşılaştırmalı Kısmi İnceleme

LEGO harici herşeyi burada konuşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

BLX-LEGO Karşılaştırmalı Kısmi İnceleme

Pzr Oca 05, 2020 12:42 pm

Geçenlerde bir AVM'de gezerken oyuncakçıların birinde BLX marka uzay setlerini gördüm. Tabiki uzakdoğu markaların LEGO'ların çakmalarını yaptığını hepimiz biliyoruz ama benim dikkatimi çeken nokta gördüğüm setler hem LEGO Star Wars temasının sahtesini yapmışlar ancak birebir aynısını değilde "benzer" halini yapmaya çalışmışlar. Birebir kopyalanmamış olmasını takdir ettim öte yandan diğer temalarında yaptıkları gibi tamamen orjinal setler geliştirseler bence daha iyi olur diye düşünüyorum. Öte yandan kendi özgün eklentilerini yapmamış değiller.

Bazı setler extended universe hatta LEGO'nun kendi hayali tasarımları (shadow trooper aracı gibi) olduğu için daha da ilgimi çekti.
Şimdi kendi yorumlarımla aşağıda bu setlerin görsellerini paylaşmak istiyorum.

Resim

İlk olarak Naboo Starfighter'ın oldukça benzeri ve adına basitçe "space ship" olarak denmiş set ile başlayalım. Renk şemasını kırmızı-beyaz yapmak ve kanatlar üzerine pervane devayı eklemek dışında fazla birşey değiştirmemişler. Uzay gemisi olan bir araca pervane eklemiş olmaları da komik olmuş düşünceme göre. He birde Wedge slope parçası üretmiyorlar olsa gerek onun yerine düz slope parçaları ile yapmaya çalışmışlar yan kısımları olmamış.

Resim

Bu sette LEGO'nun 75079 Shadow trooper setini kopyalamaya çalışmışlar ancak birebir aynısını yapmak yerine kanat kısmını biraz değiştirmişler. Ancak LEGO'nun tasarımının aynısını bir altta gösterdiğim sette beyazını eklemişler.

Resim

Bu arada setin içerisindeki minifigürün başlık parçası da LEGO'nun DC Super Heroes temasınd çıkan Süperman'in düşmanı General Zod figürünün kaskı.

Resim

Bu sette Ezranın Speederi setini kopyalamaya çalışmışlar. Ekstradan da daha küçük iki tane araç daa koymuşlar setin içine. Küçük araçlardan soldaki gene basit bir speeder bike. sağdaki ise çok net şekilde Shadow trooper Battle Pack içinden çıkan LEGO'nun tasarımı araç.

Resim

Yukarıda bahsettiğim Shadow Trooper Battlepack'deki seti kopyalama hadisesi. Neredeyse sadece rengini değiştirmişler ancak bu sefer tek minifigür oturtulabiliyor ve normalde LEGO tasarımında koltuk arkasında kullanılan yatay bar içeren modified tile parçası minifigürün önüne tutunsun diye konmuş.

Resim

Son olarak X-winge birebir benzemeyen ancak bariz şekilde X-wing'den kopyalama seti paylaşmak istiyorum. Quadro fighter diye koydukları ismi orjinal buldum. Ayrıca yanına küçük bir robot ve kontrol merkezi eklemişler. Bu eklemeleri takdir ettim. Diğer setlere nazaran bu araçda belirgin bir dizayn farklılığı var eğer temanın tamamını LEGO Star Wars temasından almamış olsalar ve bu şekilde tasarlamış olsalar dı bu sete kimse takılmazdı. B

Bu markanın kendisine ait olarak ürettiği birçok orjinal tasarım bulunuyor ve LEGO kalitesini tutmasada o tasarımları yapmaları takdire şayan diyebilirim.

Bu görselini verdiğim setlerin kutularının fotoğrafını dükkanda çektim. Setleri almadığından dolayı İçeriği hakkında detaylı bilgim yok lakin daha önce bu markanın kutu içeriğini görmüştüm her ne kadar her geçen gün uzak doğu menşeeli ürünler gelişsede he kalite olarak en azından yapı parçalarında henüz LEGO markasının yanına yaklaşamadığını söyleyebilirim.

Kullanıcı avatarı
Megamech
Yaptıklarım Moderatörü

Re: BLX-LEGO Karşılaştırmalı Kısmi İnceleme

Pzr Oca 05, 2020 2:21 pm

Kutulardaki renklerin solukluğu insanı soğutacak türden ama tamamen kopya üretmiyor olmalarını ben de takdir ettim.

Kullanıcı avatarı
Robinson
Kurucu Üye

Pzt Oca 06, 2020 9:52 pm

Lego'nun renkleri bambaşka tabi ama diğer fotolar Kaplan'ın makineden galiba, o yüzden soluk olabilir. Setleri de iyi kopyalamışlar valla

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Sal Oca 07, 2020 9:48 am

Robinson yazdı:Lego'nun renkleri bambaşka tabi ama diğer fotolar Kaplan'ın makineden galiba, o yüzden soluk olabilir. Setleri de iyi kopyalamışlar valla

Fotoğrafları dükkanda çektim ama soluk olması benden kaynaklandığından emin değilim gerçekten soluk olabilir :D

Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

Pzr Oca 12, 2020 9:08 am

Sadece Porsche için Lepin düşünmüştüm. Ama bunca yıl Lego toplayıp arkasından parçaların arasına Lepin katmak mantıklı gelmedi. Şimdi bakmıyorum bile. Zaten daha Lego alacak yer bile kalmadı.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Pzt Oca 13, 2020 1:53 pm

Legolord yazdı:Sadece Porsche için Lepin düşünmüştüm. Ama bunca yıl Lego toplayıp arkasından parçaların arasına Lepin katmak mantıklı gelmedi. Şimdi bakmıyorum bile. Zaten daha Lego alacak yer bile kalmadı.

LEPİN vs kaliteli olabilir ama yapım parçası olarak kullanmayı asla düşünmem şahsen. Minifigür customizaton için figür ve figür aksesuaları mantıklı geliyor özellikle iki konuda. Birincisi LEGO'nun official olarak üretmediği Superhero ve lisası olmadığı için üretmediği film/dizi karakterleri bence alınabilir. İkinci konuda WW1, WW2 yada modern askeri figürler ve aksesuarları için.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Pzt Oca 13, 2020 2:31 pm

BLX setlerinin bazılarının fotoğraflarını yakınlardaki bir mağazada görünce yeni fotoğraflar çektim.

Öncelikle Galaxy diye geçen temadan özgün tasarım setleri paylaşayım:

İki adet gri uzaylının sürdüğü yeşilli uzay aracı ve onları takip eden minik mavi araç:
Resim

Aynı tema adı altında üretilmesine rağman gerçekçi bir NASA uzay mekiğini andıran araç:
Resim

Gene gerçekçi tasarım konseptiyle bir nevi gezegen üssü seti. Bu son iki setin LEGO'nun mars mission tmesındaki figürlere ne kadar benzediği aşikar sanıyorum. Bu setin bir diğer ilginç yanı ise 9 in 1 olması yani bir kutudan 9 ayrı yapım çıkması.
Resim

BLX'in başarılı bulduğu temalarından biri de asker araç setleri içeren teması. İşte dükkanda gördüğüm tek örnek olsada bu rocketar-vari araç seti oldukça güzel diyebilirim (en azından kutu üstündeki resmi güzel görünüyor)

Resim

Bunlar korsan temasından örnekler:

Özellikle korsanların torso baskıları LEGO'nunkilerden kopyalanmış gibi duruyor. Hem Pirates hemde Pirates of the Caribbean setlerinden alınmış örnekler. Korsan kaptanının torso baskısı klasik LEGO korsanının aksine mavi renk parçaya basılmış. Kaptan figürünün resminde kafa parçası yerine tam oturtulmamış gibi görünüyor mantıksız şekilde. Aşağıda bu detayı ayrı resimde paylaştım.
LEGO'dan farklı olarak BLX lisansssız temalarda da flesh rengi dediğimiz ten rengi kullanıyor sarı renk yerine.

Resim

Benzer üyüklükde bir diğer gemi.
Resim

Gene aynı korsanın görselinde aynı kafa parçası tam takılmama hatası var.
Resim

Korsan adası:
Resim

Minik korsan teknesi ve adacığı:
Resim

History adı altında sunulan tarihsel temadan bir kale seti. Mavi renkli (muhtmelen iyi adam rolündekiler) LEGO'nun cüce kaskları ile aynı kalıpta çiğferleri var. Kötü adamları canlandıranlar ise boynuzlu orjinal tasarım kaskalara sahipler.
Resim

Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

Prş Oca 23, 2020 1:13 am

Tasarımlar genelde baştan savma olmuş. Her temada. Maksat belli, set üretip satmak.

Kullanıcı avatarı
Kaplan
Kurucu Üye

Prş Oca 23, 2020 7:33 am

Legolord yazdı:Tasarımlar genelde baştan savma olmuş. Her temada. Maksat belli, set üretip satmak.

Öyle tabi ki. Bu arada LEGO, Lepine karsı dava kazanmis. 700k USD saniyorum tazminat ödicekmis Lepin bide Lublic Apology yanı özür dilicekmis :) dava konusunu ninjago, chima vs gibi LEGO nun kendi temalarını kopyalamasiymıs.

Kullanıcı avatarı
Nephysus
Üye

Prş Oca 23, 2020 4:37 pm

Okulumdaki kulüp aktiviteleri için, öğrencilerim hibe olarak BLX marka askeri uçak getirdi. Parçaların kendisi ve tutma kabiliyetleri ortalamanın altında. Ayrıca bu markayı ToyzShop kendi markası olarak Çin'den getirtiyor. Buna benzer olarak da JokerToys da kendi markasını yapmıştı- adını hatırlamıyorum-.

Sonraki
Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir