Bazı setler extended universe hatta LEGO'nun kendi hayali tasarımları (shadow trooper aracı gibi) olduğu için daha da ilgimi çekti.
Şimdi kendi yorumlarımla aşağıda bu setlerin görsellerini paylaşmak istiyorum.

İlk olarak Naboo Starfighter'ın oldukça benzeri ve adına basitçe "space ship" olarak denmiş set ile başlayalım. Renk şemasını kırmızı-beyaz yapmak ve kanatlar üzerine pervane devayı eklemek dışında fazla birşey değiştirmemişler. Uzay gemisi olan bir araca pervane eklemiş olmaları da komik olmuş düşünceme göre. He birde Wedge slope parçası üretmiyorlar olsa gerek onun yerine düz slope parçaları ile yapmaya çalışmışlar yan kısımları olmamış.

Bu sette LEGO'nun 75079 Shadow trooper setini kopyalamaya çalışmışlar ancak birebir aynısını yapmak yerine kanat kısmını biraz değiştirmişler. Ancak LEGO'nun tasarımının aynısını bir altta gösterdiğim sette beyazını eklemişler.

Bu arada setin içerisindeki minifigürün başlık parçası da LEGO'nun DC Super Heroes temasınd çıkan Süperman'in düşmanı General Zod figürünün kaskı.

Bu sette Ezranın Speederi setini kopyalamaya çalışmışlar. Ekstradan da daha küçük iki tane araç daa koymuşlar setin içine. Küçük araçlardan soldaki gene basit bir speeder bike. sağdaki ise çok net şekilde Shadow trooper Battle Pack içinden çıkan LEGO'nun tasarımı araç.

Yukarıda bahsettiğim Shadow Trooper Battlepack'deki seti kopyalama hadisesi. Neredeyse sadece rengini değiştirmişler ancak bu sefer tek minifigür oturtulabiliyor ve normalde LEGO tasarımında koltuk arkasında kullanılan yatay bar içeren modified tile parçası minifigürün önüne tutunsun diye konmuş.

Son olarak X-winge birebir benzemeyen ancak bariz şekilde X-wing'den kopyalama seti paylaşmak istiyorum. Quadro fighter diye koydukları ismi orjinal buldum. Ayrıca yanına küçük bir robot ve kontrol merkezi eklemişler. Bu eklemeleri takdir ettim. Diğer setlere nazaran bu araçda belirgin bir dizayn farklılığı var eğer temanın tamamını LEGO Star Wars temasından almamış olsalar ve bu şekilde tasarlamış olsalar dı bu sete kimse takılmazdı. B
Bu markanın kendisine ait olarak ürettiği birçok orjinal tasarım bulunuyor ve LEGO kalitesini tutmasada o tasarımları yapmaları takdire şayan diyebilirim.
Bu görselini verdiğim setlerin kutularının fotoğrafını dükkanda çektim. Setleri almadığından dolayı İçeriği hakkında detaylı bilgim yok lakin daha önce bu markanın kutu içeriğini görmüştüm her ne kadar her geçen gün uzak doğu menşeeli ürünler gelişsede he kalite olarak en azından yapı parçalarında henüz LEGO markasının yanına yaklaşamadığını söyleyebilirim.