Fabuland'ın renkli ve eğlenceli bütün setlerini sevsem de bu sene en çok hoşuma giden ve aklımda kalan set 3662: Double-Decker Bus olmuştu. O kadar güzel ince süslemeleri vardı ki... Örneğin üs kattaki korkuluklardaki kalpler veya durakta sembolik değil birebir otobüsün kendi resmi bulunan tabela gibi detaylar seti eşsiz yapıyordu. Şaka yapmıyorum, bir benzeri daha gelmedi.

1472: Vacation House benim en çok istediğim setlerin başında gelir. Sadece ev, araba değil, içerdiği harika karavan ve treyler ikilisi bu seti unutulmaz hale getirmeye yeter de artardı. Karavan hakkında renklerini, tasarımını, ne kadar sportif olduğu veya ne kadar modern göründüğü hakkında saatlerce konuşabilirim. Ama konuşmak yerine elimde olmasını tercih ederdim.

6380: Emergency Treatment Center bol pencereli ve beyaz rengiyle çok ferah ve modern bir hastane tasarımıydı. Tasarım bugünki setlere göre daha bi Lego havasındaydı. Hemde çok çok daha az detay ve aksesuar içeriyordu. Gene de küçük bir kasaba hastanesine göre (Town temasını City'den ayırmak gerek sonuçta) yeterince donanıma sahipti. Şirinlikte ise kesinlikle ön sıraları zorlardı.

6641: 4-Wheelin' Truck Town temasında gördüğümüz ilk dev teker araçtı. Sadece bu bile onu almam için yeterli sebepken birde renkleri ve yapısı vardı tabii ki. Setin baştan sona her yerine hayrandım, kaputtan taşan motor, kocaman beyaz jantlar, rollbar üzeri spotlar ve çift renk kasa... Daha da sayarım, sarı şoklar, sun roof ve önde çelik tampon. Dedim ya, her yerini severim bu setin.

Blacktron Lego'nun sadece ilk kötü adamları değildi, aynı zamanda aykırı adamlarıydı. 6954: Renegade en büyük tabuya bir başkaldırıydı resmen: o asimetrikti. Modüler özelliği sayesinde çok farklı modeller üretilebilirdi, ama neden mükemmelliyetle oynamak isteyesiniz ki?

6972: Polaris I Space Lab Classic Space temasının son setlerindendi. Yapısı ve görünüşü Futuron'u andırsa da aslında o bir Classic Space setidir. Bana inanmıyorsanız minifigürlere bakın. Sağının solunun açıldığını, bir dolu fonksiyon içerdiğini biliyordum. Kendim hep tecrübe etmek istemiştim ama bu şansa sahip olamadım maalesef. Sadece hatıralarımda...

6990: Monorail Transport System adından anlaşılacağı üzere uzay temalı bir monorail tren sistemiydi. Bu sistem Lego'da çok çok az kullanıldığı için Legoseverler arasında çok iyi bilinir. Bu bile onu hatırlanacak setler listesine sokarken, birde inişli çıkışlı güzergahı ve estetiği vardı ki onu efsane setler seviyesine çıkaran işte bunlardı.

8852: Robot, mindstorm setleri bir yana (onlara yeterli detayda bakmadım), Lego'nun üretiği ilk ve tek sci-fi transformer robot setiydi. Lego bunu hemde 1987'de üretmişti. Aklıma gelen bir diğer Sci-fi Technic set ise 42063 numaralı BMW'nin motorsiklet setinin B modeliydi. O bile sci-fi bir tasarım olmasına rağmen robota falan dönüşmüyordu. Bu set tek olması ve kendine has özelliği ile her zaman hatırlayacağım bir set olacak.

42063 BMW'nin B modeli:

Futuron ve Blacktron gibi temalar ile bizi tanıştıran 1987 gerçekten unutulmaz bir sene olmuş. Benim anlamadığım bu temalar başarısız mı olmuştu da ileriki senelerde devam ettirilmemişler (Blacktron 2'yi ilkinden sonra alakasız bir tema olarak düşünüyorum). Klasik tarza dönüş olmayacağını biliyorum ama arada bir biz AFOL'ları sevindiren setler çıkartıyor Lego. Neden bir sonraki Creator seti klasik Blacktron seti olmasın ki?