2021'den Hatırlanacak Setler

LEGO hakkında herşeyi yazabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Legolord
Üye

2021'den Hatırlanacak Setler

Çrş Haz 01, 2022 2:37 am

Görünüşe göre bir ara 2021'den hatırlayacağım 10 seti seçmişim ama yazma fırsatım olmamış. Brickshelf'deki hesabımı gözden geçirirken rastladım. Nasıl olduysa aklımdan çıkmış işte. Tekrar bir baktım seçtiklerime ve 2022'nin ortasına gelmiş olsak da sizlerle 2021'in benim için hatılanası setlerini paylaşayım dedim.

İlk setimiz gerçekten sıradışı bir set, 10280: Flower Bouquet. Daha önce rastlanmamış detayda bir süs seti. Benim için Lego parçaları 5-6 renkten ibarettir. Yeni renklerden hiç bir zaman haz almadım. Hatta bu sette benim alacağım bir set değil, ama daha ilk bakışta renkleri, yapım metodları ve güzelliğiyle insanın hafızasına kazınıyor.

Resim

Lego Creator temasıyla klasik Lego setlerine gönderme yaparak hayranlarını sevindirmeye devam ediyor. Bu sene de 31120: Medieval Castle ile klasik kale temasına gönderme yapmak suretiyle gene hedefi tam 12'den vurmuş. Hatırlarım, eski kale setlerinde Kaleler ne kadar güzel olsa da iç detaylar zayıf kalırdı. Bu sette ise modern Lego anlayışına uygun olarak gerek içerde gerek dışardaki süsleme ve detaylar birçok Legoseveri tatmin edecek seviyedeydi (Sevmeyen bir kesim kesin çıkar diye tedbirli davrandım :wink: )

Resim

Ufak mufak, 40469: Tuk Tuk renkleri ve yapısıyla gönlümü çaldı resmen. Yahu tamam, rengarenk setleri sevmem dedim, ama Lego'cuğum buda iş mi şimdi yaptığın. Aliyim diyorum kasabama uymaz, almasam seneye pişman olacağım, biliyorum. İnsanı böyle karmakarışık düşüncelere sürekleyen bir set işte. Al sana Tuk Tuk...

Resim

40478: Mini Disney Castle en az büyük abisi (ablası, zamanımızda artık bakış açısına göre değişir) 71040: Disney Castle kadar güzel olmakla birlikte, kesinlikle 71040'ı alamayanlar için bir teselli seti değil bence. Sette parçalar ve yapım yöntemleri o kadar iyi kullanılmış ki kale göresel olarak hiç bir açıdan sırıtmıyor. Bu seti masanızada sergilemek için Disney hayranı olmanıza gerek yok. Baktıkça içinizi ısıtacak bir set istemeniz yeter.

Resim

Sonunda 40488: Coffee Cart ile eski dönem Lego Town setlerine yakışır bir minik şehir seti gördük. Bu gibi küçük şehir setlerini sevdiğimi her fırsatta dile getirmişimdir. Gerçi bu Coffee Cart çokta küçük sayılmaz ama önemli olan düşünce tabi. Bence çok güzel bir fikir ve çok da güzel tasarlanmış bir set. 24 saat hırsız kovalanan ve yangın söndürülmeye çalışılan bir şehirde arada bir durup kahve içmenin keyfine de varmak lazım.

Resim

Brickheadz hayranı olduğum söylenemez ama 40492: La Catrina bana göre öyle sıradan bir Brickheadz seti değil. O öncelikle bir kültürün temsilcisi, sonra renkli mi renkli, şeker mi şeker bir Lego seti. Brickheadz ise onun en son özelliği. Meksika ile özdeşleşmiş ve animasyon filmlere bile konu olmuş Ölüler Günü bayramı etkinliği ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Yanında bir de erkek figürü ile ikili bir set olsa mıydı diye düşünmedim değil.

Resim

71030: Looney Tunes Series en iyi CMF serisi olmayabilir ama sadece Tazmanya Canavarı ve Wile E. Coyote sayesinde bile benim için her zaman hatırlanacak bir seri olacak. Porky Pig, Sylvester, Martian falan derken en tırt figürler bile insana güzel görünmeye başlıyor. Seride gözüme en çok batan figür kesinlikle hormonlu Tweety. O ne ya?

Resim

Bence 71756: Hydro Bounty bu senenin açık ara en güzel seti. İki sene önce bana "Öyle bir Ninjago seti çıkacak ki kendinden geçeceksin, yatıp kalkıp onu düşüneceksin" deselerdi hayatta inanmazdım, ama ilk gördüğümden beri onu alacağımı, benim olacağını biliyordum. Set Ninjago temasından çıkmasına rağmen öyle uçuk kaçık bir tasarımı veya ejderhalar ve mechler yoktu (Aslında bir mech var ama fasulyeden diyelim). Setteki figürlerin hayranı olduğumu söyleyemem ama ana denizaltı baştan sona altın süslemeleri ile muhteşem bir görsel bir şölendi adeta. Minik denizaltılar ise son dönemde gördüğüm en güzel küçük tasarımlardı (Hala direksiyon falan olmadan nasıl kontrol edildiklerini anlamasam da).

Resim

Lego Star Wars'da her uçak ve araç herhalde bir 5 tur dönmüştür. Imperial Probe Droid'leri de minifigür ölçeğinde görmüştük alsında, ama 75306: Imperial Probe Droid bence alışılmışın dışında bir UCS olması sayesinde gayet akılda kalıcı bir set olmuş. Daha önce Yoda, Porg veya R2-D2 uçak ve araç tasarımı dışında çıkmış UCS setleri olmuştu, ama onların Probe Droid kadar detaylı ve teknik gözüktüklerini söyleyemeyeceğim. Öte yandan setin çok kırılgan ve narin olduğunu okumuştum ama teorik olarak bu set öyle ele alınacak ve oynanacak setlerden değil zaten.

Resim

Aslında 76188: Batman Classic TV Series Batmobile'in başka bir versiyonu daha önce 76052 numaralı daha büyükçe bir sette çıkmış. Ama set kolayca alınacak bir boyutta değilmiş (Hem 2500 parça, hemde lisanslı, fiyatı düşünün artık). Çok şükür Lego Batmobile'in bu versiyonunu tekli set olarak da çıkartarak Batman hayranlarını sevindirmiş. Batman dizisinin bu dönemine tanık olmamış olsam da, nostaljiyi sevdiğim için bu set dikkatimi çekmişti. Setteki Joker figürü dizideki orijinal karaktere sadık kalmış olabilir ama bana ürkütücü olmaktan çok komik göründü. Zaten dizinin de Batman için fazla "eğlenceli" olduğunu duymuştum.

Resim

2021'de Lego lisanssız temalarda lisanslılar kadar güzel bir işçilik çıkartmış. Yalnız birşeyi itiraf etmem gerek, bu on set seçme olayı gerçekten zorlaşmaya başladı. Setlere bakarken çok gaddar davranmam gerekti. Çok ihtişamlı setleri elemek için çok sudan bahaneler ürettim resmen. Haliyle sizin aklınızdaki bir set burada yoksa muhtemelen elemek için ekstra çaba sarfetmişimdir. Ama seçimlerimin arkasındayım, bu 10 set yıllar sonra bile benim hatırlayacağım setler arasında olacaktır.

Dön LEGO

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir